Waarop moet u letten bij de keuze van een leeslamp?

ALS U GRAAG LEEST, DAN IS VERLICHTING EEN BELANGRIJK ELEMENT IN EEN WONING OF BEDRIJFSINTERIEUR. IDEALITER MOET HET MOGELIJK ZIJN OM DE LICHTBUNDEL NAUWKEURIG TE RICHTEN OP DE PLAATS WAAR U UW BOEK VASTHOUDT, MET DE JUISTE HOEVEELHEID HELDERHEID. EEN LEESLAMP DIE WARM EN INTIEM LICHT GEEFT, EN DIE BOVENDIEN DIMBAAR IS, IS EEN ANDER GROOT VOORDEEL. EN DAN HEBBEN WE HET NOG NIET EENS OVER HET FEIT DAT VERLICHTING NOOIT ALLEEN MAAR FUNCTIONEEL IS. HET LICHT VAN EEN LEESLAMP KAN OOK HELPEN OM EEN GEZELLIGE SFEER IN EEN WOONKAMER TE CREËREN EN EEN MEUBELSTUK IN DE KAMER SUBTIEL TE ACCENTUEREN.

Gebruik een leeslamp om vermoeide ogen tijdens het lezen tot een minimum te beperken

Een goed gekozen lichtbron zorgt ervoor dat u urenlang kunt lezen zonder dat uw ogen vermoeid raken. Op een donkere winteravond of in de schemering als het buiten donker begint te worden, kunt u heerlijk wegdromen met een boek. Met de juiste verlichting bij uw bed of naast de bank bent u klaar om u onder te dompelen in een roman of comfortabel een paar artikelen uit een tijdschrift te lezen. Een vrijstaande lamp kan verplaatst worden en is daarom ook ideaal in de ontvangstruimte van een woning, hotel of restaurant, om bijvoorbeeld gasten te registreren.

Authentage has the perfect reading lamp for indoors and outdoors

Bij Authentage vindt u een ruime keuze aan leeslampen voor binnen en buiten use at Authentage. Wij staan voor handgemaakte kwaliteit in verlichtingsarmaturen. Onze armaturen worden ontworpen en geassembleerd in onze ateliers in België. Voor onze leeslampen, zowel vrijstaand als hangend, creëren wij een tijdloze en hoogwaardige uitstraling. Wij combineren authentieke materialen met de nieuwste verlichtingstechnologie.

Authentage_Finca Serena Mallorca_Indoor and outdoor floor lights_reading lightsMicro Floor (Finca Serena Mallorca) - Macro Floor

LED-verlichting is ideaal voor een leeslamp

Welke lichtbron moet u verkiezen als u wilt een boek lezen? In dat geval raadt Authentage resoluut LED-verlichting aan. Onze LED-lampen komen qua lichtkleur heel dicht in de buurt van halogeenlampen, en hebben als bijkomend voordeel dat ze veilig en energiezuinig zijn. U kunt vele uren leesplezier verwachten met een Authentage leeslamp uitgerust met LED-lampen, omdat u ze zelden hoeft te vervangen. Indien u een specifiek lichtaccent wenst te creëren met LED-verlichting, laat u dan zeker adviseren. Kelvin Killer® bijvoorbeeld, een filter ontwikkeld door Authentage om de kleurtemperatuur met ongeveer 400K te verlagen, is ideaal voor zo'n situatie. De lamp heeft een lange levensduur en in de dim-naar-warm versies wordt het lichtaccent nog warmer als het gedimd wordt.

Een lamp met warm licht om helemaal op te gaan in een boek

Lezen is een intieme en persoonlijke ervaring. Daarom wilt u ook een leeslamp waarmee u helemaal kunt opgaan in de wereld van uw boek. Wij hebben gekozen voor dimbare gloeilampen met een warmwitte kleurtemperatuur. Dimbare lampen maken uw leeservaring nog persoonlijker.

Een versie in brons of geborsteld nikkel voor een nieuw Authentage leeslamp design


Een Authentage leeslamp is een mooie en stijlvolle aanwinst voor uw bedrijf of woning. De bronzen kleur is het kenmerk van Authentage. Hoewel brons dicht bij zwart ligt, is een diepere bronskleur beter zichtbaar afhankelijk van de lichtinval. In het geval van leeslampen voor buiten kan de patina dieper worden en een blauwgroene glans krijgen, wat de authentieke uitstraling versterkt. De meeste leeslampen zijn ook verkrijgbaar in de afwerkingen geborsteld nikkel, chroom of gepolijst messing. Vraag Authentage gerust om meer informatie.

Welk type leeslamp past het best bij u?


Bij Authentage vindt u een ruime keuze aan leeslampen. Als u een binnenhuisarchitect bent, bent u bij ons aan het juiste adres voor de perfecte leesarmaturen die passen bij elk interieurontwerp, residentieel of commercieel project.

De Lisible Poire: elegantie en flexibiliteit

De Lisible Poire is een elegante en geraffineerde staande lamp. De gloeilamp past precies in de spot, met als effect dat de LED-lamp eruitziet als een halogeenlamp. Het grote voordeel van deze LED lamp is dat het een duurzame vorm van verlichting is. Omdat de gloeilamp zelf niet wordt meegeleverd, kunt u zelf kiezen welke lichtbundel en lichtkleur de beste voorwaarden scheppen voor optimaal leesplezier. We hebben de arm flexibel gemaakt, zodat u hem kunt plaatsen zoals u wilt. Dit product is alleen geschikt voor gebruik binnenshuis.

LISIBLE POIRE FLOOR / LISIBLE FLEURE FLOORLisible Poire - Lisible Fleure

De Lisible Fleure: een leeslamp met één of twee lichtbronnen

De Lisible Fleure bestaat in twee versies: met één of twee lampen. De spot heeft de vorm van een bel of een bloemenkelk. De arm is flexibel en kan naar wens worden geplaatst. Dit product is alleen geschikt voor gebruik binnenshuis.

De industriële look van de vrijstaande leeslamp Macro Floor

Kies voor de vrijstaande leeslamp Macro Floor, die verkrijgbaar is in een binnen- en buiten versie, voor een resoluut industriële look. Of ze nu in een woonkamer of op een terras wordt geplaatst, deze staande lamp is een blikvanger met een functioneel aspect. Ze is in de hoogte verstelbaar en de spot kan worden gericht om precies te schijnen waar u dat wilt. De Macro Floor is verkrijgbaar in de afwerkingen brons, geborsteld nikkel en chroom. De binnenlamp voegt een robuust, industrieel element toe aan uw interieurontwerp, terwijl de buitenlamp ideaal is om in de schemering buiten te lezen.

De Micro Floor, een leeslamp in industriële stijl met een delicaat ontwerp

De Micro Floor heeft dezelfde industriële look als de Macro Floor, maar heeft een delicater ontwerp. Hij is ook in hoogte verstelbaar en de spot is draaibaar, zodat u de perfecte lichtbundelhoek kunt creëren. De Micro Floor is verkrijgbaar in zowel een binnen- als een buiten versie. Omdat de lamp diep in het armatuur zit, heb je geen last van verblindende lichtstralen.

Kies voor de Tubelum 2L leeslamp als u een staande lamp nodig hebt

De Tubelum 2L is een armatuur met een grote mate van flexibiliteit. Zo kunt u de lamp diep in het armatuur plaatsen voor een smallere lichtbundel, of juist meer naar buiten trekken voor een bredere lichtbundel, waardoor u het lichteffect kunt veranderen. De binnenkant van de armatuur is van gepolijst messing, waardoor een nog warmere gloed ontstaat. Lampen en dimmer zijn inbegrepen. U kunt de buizen eenvoudig in de gewenste richting draaien. Deze Tubelum 2L is de ideale vloerleeslamp.

Het strakke design van de Lit Floor

Kies voor de Lit Floor leeslamp voor een uitgesproken strak design. Het armatuur is een slanke buis. Een schuifdimmer wordt meegeleverd, maar de lamp niet. Het strakke design van de armatuur maakt hem geschikt voor elk interieur. U kunt hem combineren met de spots uit de Lit-collectie om een homogeen geheel te creëren.

De Lisible Lit Wall: de ideale leeslamp naast uw bank of uw bed

De Lisible Lit Wall is de perfecte leeslamp wanneer u op de bank of in uw bed ligt te lezen. Met de flexibele arm van de lamp kunt u de hoek van de lichtbundel aanpassen. Hij is ook voorzien van een drukknop om de lamp gemakkelijk aan en uit te schakelen. De gloeilampen zijn niet inbegrepen.

Kies als binnenhuisarchitect voor Authentage leeslampen op maat

Authentage kan een leeslamp, zowel vrijstaand als hangend, configureren en aanpassen aan uw wensen. Verschillende leeslampen zijn standaard dimbaar.

Kortom, aarzel niet om Authentage te contacteren als u op zoek bent naar leeslampen met dat tikkeltje extra. Bestel als interieurarchitect of ontwerper nu leeslampen bij Authentage. Bent u als particulier geïnteresseerd in onze leeslampen, dan helpen wij u graag bij het vinden van een dealer waar u onze producten kunt vinden.

Click here to contact us and receive more information about our lighting