Knappe buitenverlichting bestand tegen weer en wind

Trappen, opritten en tuinpaden, het zijn niet meteen de blikvangers van je tuin, maar als het gaat om verlichting zijn ze net zo belangrijk als elke andere plek. Door middel van een gerichte lichtstraal dompelt de subtiele Balume-lamp elk tuinpad en elke poort met een zachte, warme gloed. En dankzij de corrosievrije componenten doet ze dat in alle weersomstandigheden feilloos, net als al onze andere buitenlampen.

Balume bronze

Met een lengte van slechts dertien centimeter is de Balume niet echt indrukwekkend. Onderschat dit kleine lampje echter niet: De Balume mag dan klein zijn, het elegante en professionele ontwerp maakt het een aangename en betrouwbare metgezel. De zachte lichtbundel zorgt ervoor dat je feilloos je weg vindt in het donder, zonder at de lamp te veel nadruk legt op zijn eigen aanwezigheid. 

Stevige materialen die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden


De Balume-collectie is speciaal ontworpen om tuinpaden, opritten en poorten te accentueren, maar Balume brengt net zo graag zijn warme uitstraling in je binnenruimte. Eén lamp in deze collectie, de Balume Up & Down, is zelfs exclusief ontworpen voor binnenshuis. Toch is het buiten dat de klassieke Balume echt zijn waarde toont. De stevige materialen zijn gemaakt om lang mee te gaan en blijven corrosievrij. Concreet betekent dit geen verkleuring, geen roest, en geen zorgen dat de lamp het begeeft als de weergoden wild tekeer gaan.

Bovendien is het hout van de Balume-paallamp ook extreem weerbestendig. De paal is gemaakt van tropisch en uitzonderlijk sterk hardhout Padouk. Bij blootstelling aan zonlicht zal het aanvankelijk rode hardhout snel een natuurlijke grijze tint aannemen, waardoor het een bijzondere uitstraling krijgt. En dat zonder in te boeten aan weerbestendigheid!

Balume on wooden pole Padouk

Zo staat deze kleine lamp - net als al onze andere buitenlampen - onder alle weersomstandigheden zijn mannetje. Gutsende regen, een sneeuwstorm of mist: licht zal er zijn. Bovendien is Balume uiterst eenvoudig te installeren. Dat geldt zowel voor de lamp zelf als voor de paal: er is geen extra versteviging zoals beton nodig. Standaard leveren we de Balume in IP43, maar indien gewenst kan deze extra beschermd worden tot IP55. 

Elegant, stevig en eenvoudig te installeren: het is niet verwonderlijk dat de Balume een klassieker in ons assortiment is geworden. Daarom is hij direct leverbaar in vier afwerkingen. Op onze website of in je professionele account vind je een bronzen versie, één in geborsteld nikkel, één in chrome uitvoering en een Balume-lamp met de gouden glans van gepolijst messing. Net als Balume zelf, pinnen wij ons niet vast op een enkele optie. Wij voeren je armaturen ook graag uit in andere afwerkingen zoals gepolijst nikkel of geborsteld messing. Aarzel niet om contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken!

Balume finishes

Ontdek de volledige collectie Balume hier.


De foto's in dit artikel mogen niet worden gebruikt zonder de toestemming van Authentage.

Click here to contact us and receive more information about our lighting